Turkikselle lisäaikaa

Turkikset ovat monipuolisesti muodistettavissa ja korjattavissa, niitä voi kuivapestä ja raikastaa pitkänkin käyttöiän jälkeen. Turkin voit myös jättää ihanteellisiin olosuhteisiin kesäsäilytykseen ja ottaa taas talvella täydellisessä kunnossa käyttöön. Tutustu alla tarkemmin turkkurin palveluihin ja tuo turkiksesi hyviin käsiin!

Placeholder image

Kierrätys, vanhat turkit uusiokäyttöön, vaikka sisustukseen

Kierrätys turkisalalla ei ole mikään uusi asia. Materiaalina turkis on aina ollut kallis investointi. Käyttökelpoiset, nahkapohjaltaan terveet turkikset voidaan aina kierrättää uusiokäyttöön, asiakas päättää, mitä hän haluaa omalle turkikselle tehtävän.

Teetä isoäidin vanha turkki peitoksi tai tyynyiksi ja anopin vanha turkki vaikka istuinalustaksi. Vanhat turkit käyttöön kaappien kätköistä, jos ei pukineiksi, niin edes sisustustekstiileiksi. Ensin selvitetään turkiksen kunto, mitä siitä voidaan tehdä.

Placeholder image

Muodistus, turkin tuunaus tai päivitys, ihan miten vaan

Turkkia muodistettaessa on ensin selvitettävä, onko turkki muodistuskelpoinen. Turkin nahkapohjan, jossa karvat ovat kiinni, tulee olla tarpeeksi notkea ja luja, jotta se kestää mallin muutoksen. Tätä varten pitää turkista purkaa vuorta, pikeerauskangasta ja mahdollisesti villavatiinia, jotta nahkapohja saadaan näkyviin ja turkin kunto selville.

Asiakkaan kanssa ideoidaan uusi, haluttu malli ja tarvittavat lisäturkismateriaalit ovat mukana hinta-arviossa.

Tämän jälkeen otetaan asiakkaasta mitat, kuositellaan peruskaava ja ommellaan lakanasovitustakki 1. sovitukseen. Tehdään tarvittavat sovitusmuutokset kaavoihin ja aloitetaan turkiksen levytys. Konetetut turkiskappaleet naulataan muotoon, tasataan, rummutetaan, tuetaan ja konetetaan kasaan 2. sovitukseen. Sovituksessa tarkistetaan turkin istuvuus, hihan pituus, kiinnitystapa jne. Tehdään tarvittavat muutokset ja vuoritetaan turkki valmiiksi. Valmis turkki sovitetaan vielä kerran asiakkaalle.

Placeholder image

Turkin korjaukset

Turkikset tarvitsevat aika ajoin korjauspalvelua. Kulunut karva kertoo, että turkis on ollut mieluinen käyttäjälleen, eikä mikään turha ostos. Hyvin hoidettuna turkis kestää aikaa ja sitä voi päivittää muodin mukana.

Hihojen malli voi olla vanhentunut tai hihan suut kuluneet. Hihat voidaan istuttaa uudelleen ja kulunut karva vaihtaa uuteen. Hartialinja voi vaatia muutosta ja hihat lisää pituutta. Jos helman pituus tuntuu väärältä ja kauluksen malli vieraalta, näihinkin löytyy apua. Kaikki korjaukset niin pienet kuin isommatkin tehdään turkkurin ammattitaidolla.

Placeholder image

Mittatilaustyöt

Mittatilaustyönä toteutetaan asiakkaiden unelmia, myös asiakkaiden itse tuomista nahoista.

Mittatilausturkki on asiakkaan mitoilla kuositeltu, haluttu malli, johon nahat on valittu huolella. Asiakkaalla on mielikuva haluamastaan turkista, yhdessä suunnitellaan malli ja päätetään karvatyyppi. Selvitetään hinta turkille. Otetaan mitat asiakkaasta, kuositellaan kaavat ja ommellaan sovitustakki lakanakankaasta. Valmistetaan lopulliset kaavat nahkajakoineen. Lajitellaan, korjauskonetetaan ja naulataan nahat. Levytetään karvat ja naulataan muotoon. Tasataan aihiot, rummutetaan, tuetaan ja pikeerataan. Konetetaan turkki sovitukseen. Sovituksessa tarkistetaan malli, istuvuus, hihan pituus jne. Vuoritetaan turkki valmiiksi. Kiillotetaan karva ja sovitetaan valmis turkki asiakkaalle.


  • Turkit ja turkissomisteiset takit, jakut, bleiserit, bolerot, viitat, jne.
  • Karvalakit mittojen mukaan, nikita, koivistolainen, kasakka jne.
  • Turkiskaulukset takin mallin mukaan, kiinteä tai irrotettava
  • Turkisasusteet: huivit, rannekkeet, muhvit, laukut, kintaat jne.
  • Sisustustuotteet turkiksesta: tyynyt, peitot, taljat, istuinalustat, shaalit, matot, seinävaatteet
  • Lemmikkien turkisvaatteet
Placeholder image

Kesäsäilytys ja hoito-ohjeet

Kesäsäilytys on turkin huoltoa, silloin katsotaan, onko kaikki kunnossa, jos ei, niin siitä informoidaan asiakasta. Turkin karvapuoli puhdistetaan liasta ja katupölystä. Turkki lepää väljästi kesän yli hyvinmuotoilulla henkarilla asianmukaisissa tiloissa. Syksyllä karva kiilloitetaan vielä ja nostetaan ilmalla ylös.

Kesäsäilytyksen aikana on hyvä teettää tarvittavat korjaukset ja päivitykset turkkiin, jotta turkki on taas iskussa talven saapuessa. Kesäsäilytysturkit ovat vakuutetut.

Turkispukineen parasta hoitoa on käyttää sitä usein. Turkis on aito luonnontuote, joka nauttii ulkoilmasta ja kosteudesta. Pakkanen on turkin paras kaveri, kun tuuletat turkkia älä jätä sitä pitkäksi aikaa auringonvaloon, tumma turkis haalistuu ja vaalea kellastuu. Anna kastuneen turkin kuivua itsestään vaatepuulla normaalissa huoneenlämmössä.

Placeholder image

Pesetys, raikastus ja hygiointi

Tahrat ja likaläikät

Turkki voidaan myös kuivapestä. Ympäristöystävällinen Leder Master-niminen nahan huoltomenetelmä käyttää hc- eli hiilivetypesua. Pesetyspalvelun toimitusaika on 2-3 viikkoa.

Hajut

Otsonikaasulla tehtävä raikastus ja hygiointi poistaa pahoja hajuja sekä niitä aiheuttavat mikrobit turkiksista ja tekstiileistä nopeasti, turvallisesti ja ekologisesti. Käsittely ei aiheuta haittaa turkin kiillolle eikä kestävyydelle.

Placeholder image

Napinpäällystys

Napinpäällystysaihiot:
12mm (20)
16mm (24)
18mm (28) useampi malli
20mm (32)
24mm (36) useampi malli
26mm (40)
30mm (44)
35mm (50)

Turkispaja Mia Ristioja

Kovasojankuja 1
20320 Turku

Puh: 050 5544 177
info(at)turkispaja.fi
Avoinna:
ma-to klo 10-17
pe klo 10-15

Tai sopimuksen mukaan.

Tervetuloa tutustumaan Turkispajan tuotteisiin! Ilmoitan Facebookissa poikkeukselliset aukioloajat:
facebook kuvakeTilaa uutiskirje:
uutiskirjekuvake

Emme osta käytettyjä turkkeja.


Kartalla: